Zakelijke diensten

Als ondernemer is er veel wat je zelf moet doen. Een aantal zaken kun je met een vertrouwd gevoel uitbesteden aan Administratie- en advieskantoor Flapper en Van Roosmalen. Wij, jouw experts in financiële dienstverlening, helpen jou je zakelijke ambities waar te maken.

Financiële administratie

De financiële administratie is het kloppend hart van je onderneming: alle inkomsten en uitgaven, opbrengsten en kosten worden hierin verzameld, vastgelegd en geordend.
Het geeft je een realistisch beeld van de huidige stand van zaken in je bedrijf. En op basis hiervan kun je goede beslissingen nemen.

We digitaliseren en automatiseren financiële gegevens. Zo heb je altijd een actueel en accuraat financieel overzicht.
Werk jij liever met een papieren documentatie? Dat kan bij ons ook, want al onze dienstverlening is op jóúw maat.

Blijf je graag zelf actief bezig met je administratie? Dan ondersteunen en adviseren we je in de taken die we samen afspreken.

Ben je veel tijd kwijt aan de administratie of is het niet je favoriete bezigheid? Laat ons je gehele financiële administratie van je overnemen. Zo doen wij waar wíj́ goed in zijn en kun jij doen wat je het liefste doet en waar je het beste in bent.

Neem contact op

Jaarrekeningen en tussentijdse cijfers

Een jaarrekening is een overzicht van de financiële prestaties van je onderneming over het afgelopen jaar. Voor bepaalde rechtsvormen is het verplicht elk jaar een jaarrekening op te stellen en vervolgens te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Tijdens de bespreking van de jaarrekening nemen we samen het hele verslag door. We kijken naar:
• Hoe is de situatie nu en wat zijn je wensen?
• Wat zijn je doelen en hoe kunnen wij je helpen deze te realiseren?

Wil je liever tussentijds volledig inzicht in de financiële situatie van je onderneming? En voorkomen dat we een jaar later de jaarcijfers bespreken? Met de tussentijdse cijfers heb je een voortschrijdend, actueel inzicht.
We kunnen tussentijds inspelen op kansen en risico’s die zich op dat moment voordoen.

Samen houden we hiermee een scherpe focus op alle financiële veranderingen in je bedrijf. We adviseren waar je snel actie kunt ondernemen en waar je kansen op ontwikkeling en verbetering hebt.

Neem contact op

Begrotingen en prognoses

Je wilt een gezonde onderneming die blijft groeien. Daarom wil je weten: waar sta ik nú met mijn bedrijf en waar wil ik naartoe?
Om dit te weten te komen, maken we een begroting en prognoses.

Met begrotingen en prognoses werpen we een blik op de toekomst en voorspellen we hoe de onderneming er na een bepaalde periode voor kan staan.
Met een begroting maken we een schatting van de kosten en opbrengsten die we voor een bepaalde periode verwachten.
De begroting staat vast voor de lopende periode.

Met prognoses brengen we de toekomstige financiële stromen in beeld. Het is een dynamisch overzicht waar je als ondernemer aanpassingen in kunt doen.
Een prognose heb je onder andere nodig wanneer je een financiering wilt aanvragen.

Een begroting of prognose die opgesteld is door één van onze deskundige adviseurs geeft een bank of investeerder meer vertrouwen om tot een financiering te komen.

Heb jij een begroting of prognose nodig?

Neem contact op

Salarisadministratie

Gemotiveerd personeel is personeel met hart voor hun werk en daarmee voor jouw onderneming. Eén van de grootste uitdagingen voor werkgevers is tegenwoordig om goed personeel te behouden.
Zorg er daarom voor dat alle medewerkers op tijd hun salaris krijgen en dat ze aanspraak maken op al hun rechten volgens de wet en de cao-regeling.

Bij het opzetten en uitvoeren van een salarisadministratie komen veel ingewikkelde details kijken, o.a. in sociale verzekeringen, loonheffing, cao’s, subsidies en arbeidscontracten.
Wetten en regelgeving zijn altijd in beweging. Hiervan op de hoogte blijven, is tijdrovend en onoverzichtelijk voor de meeste ondernemers.

Deze overweldigende taak aan ons uitbesteden, geeft je de rust en zekerheid dat de loonadministratie volgens de wet- en regelgeving wordt uitgevoerd.
Het laatste wat je wilt, is een fout in je loonadministratie; deze kan grote financiële gevolgen hebben.

Van contracten tot beloningen, van uurloon tot loonaangifte: wij verzorgen je loonadministratie tot in de puntjes.

Neem contact op

Belastingaangiften

Als ondernemer ontkom je er niet aan: belastingaangiften doen. Wat vul je in en welke moet jij precies doen voor jouw onderneming?

Wij adviseren en helpen je bij de aangiften:

• Inkomstenbelasting
• Omzetbelasting
• Loonbelasting
• Vennootschapsbelasting
• Dividendbelasting
• Erfbelasting
• Schenkbelasting

Onze belastingwetten en -regels veranderen regelmatig en zijn ook nog eens ingewikkeld. Als je dit als ondernemer zelf wilt doen, kun je belangrijke veranderingen in belastingwetten gemakkelijk over het hoofd zien.
Wij verkleinen de kans op vervelende verrassingen zoals een naheffing. Daarnaast denken wij met je mee zodat jij geen belastingvoordeel zult mislopen.

Laat ons het voor je doen.
Wij blijven op de hoogte van alle actuele belastingwetten en -regels en weten waar voordeel voor jouw onderneming te behalen is.
Daarnaast adviseren we je ook wanneer we ruimte voor verbeteringen zien.

Heb je vragen over (één van) je belastingaangiften? We helpen je graag.

Neem contact op

Advies en begeleiding

Binnen je onderneming kun je tegen verschillende situaties aanlopen waarbij je graag onze expertise in fiscaal, financieel of juridisch advies en begeleiding wilt gebruiken.

Hierbij kun je denken aan o.a.:
• Financieel advies (inzicht en sturing o.b.v. cijfers)
• Verandering van rechtsvorm
• Herstructurering
• Overlijden
• Echtscheiding
• Belastingadvies

Of het nu gaat om je BV of een eenmanszaak, een doorgewinterde vakman of startende ondernemer, wij adviseren je over een breed scala aan vragen rondom je onderneming.

Wil jij weten wat we precies voor jou kunnen doen?
Neem dan contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Neem contact op

Persoonlijk contact levert de mooiste verbindingen op! Maak daarom gerust een vrijblijvende kennismakingsafspraak, zodat we elkaar kunnen leren kennen.

Contact